Filtermail

Geen spam, geen virussen. Wij houden uw mailbox schoon!

Filtermail

Met deze managed antispam oplossing van LT IT – Support houdt u uw mailbox schoon. Wij filteren uw e-mail voor het uw netwerk en server bereikt. Hierdoor bespaart u bandbreedte, opslagruimte en kunnen medewerkers productief blijven.

In tegenstelling tot veel andere producten gaat er bij deze oplossing nooit een e-mail verloren. U houdt de volledige controle. Alle berichten waarvan wij zeker weten dat het kwaadwillende spam of een virus is, plaatsen wij in quarantaine. Via een webbased paneel kunt u de berichten alsnog bekijken.

Mocht er onverhoopt een false-positive zijn, kunt u het bericht vrijgeven en de afzender whitelisten. Iedere dag ontvangt u netjes een rapportage op het door u opgegeven adres met statistieken.

Werking van de dienst

Onze managed antispam- en antivirusdienst gebruikt verschillende technologieën om te zorgen dat uw mailbox schoon blijft. Wij geven op deze pagina uitleg van een deel van de door ons gebruikte technieken:

IP Analyse
De eerste schakel in het proces is een IP-analyse. Hiermee voorkomen we dat e-mail geaccepteerd wordt vanaf servers die al reeds bekend zijn als bron van spam en virussen.

OCR Analyse
Veel spammers verstoppen hun boodschap in een Word of PDF-document of een afbeelding. Wij zetten deze documenten om naar een voor onze spamfilters leesbaar formaat en analyseren de inhoud hiervan.

Greylisting
Veel virussen op computers hebben een ingebouwde SMTP-server voor het verzenden van e-mail. Deze servers houden zich niet aan de regels zoals die gelden voor het verzenden van legitieme e-mail. Bij nieuwe servers weigeren wij de e-mail de eerste keren. Dit noemt men ‘greylisting’ in vakjargon. Legitieme mailservers zullen echter altijd proberen de e-mail af te leveren, waar spammers het na een aantal pogingen opgeven.

Externe data
Wij kopen externe data in en gebruiken beschikbare data van bijvoorbeeld Googles GMail data. Deze partijen verwerken veel e-mail en kunnen op IP-basis al aangeven of een server legitieme e-mail verstuurd ofdat het om een gehackte server gaat die voor phishing of de verzending van spam en virussen gebruikt wordt.

Voor meer informatie kijk op: www.dictcom.nl

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen met betrekking tot Filtermail? Neemt u dan contact met ons op door te bellen met +31 (0)75 – 622 87 50 of te mailen naar info@ltit.nl.